Fulfilment ook voor jouw webshop?  De magazijnwerkzaamheden en orderafhandeling blijft een terugkerend en tijdrovend proces binnen de ecommerce. Je kunt alles zelf blijven doen maar dat hoeft natuurlijk niet. Het uitbesteden is wellicht de oplossing mits betaalbaar. Maar vanaf hoeveel orders wordt het interessant om de logistiek uit handen te geven?

Fulfilment ook voor jouw webshop voordelig-pakketten-versturen.nl

Wat is Fulfilment

Feitelijk betekent Fulfilment dat je de magazijnwerkzaamheden door een derde partij laat uitvoeren. Alle logistieke taken zoals o.a. de opslag, het orderpicken en het klaarzetten en verzenden van je bestellingen. Veel fulfilmentbedrijven kunnen ook zorgen voor het verwerken van de retouren, de klantenservice, de productfotografie en het afhandelen van de betalingen.

Wanneer kun je beter uitbesteden?

Het uitbesteden van al je magazijn- en logistieke werkzaamheden oftewel het inschakelen van een fulfilment bedrijf kan al bij een gering aantal webshop bestellingen. Er zijn zelfs bedrijven waarbij tien orders per maand al genoeg is al lijkt het dan misschien logischer om het nog zelf te doen. Bedenk echter wel dat als je maar enkele pakketjes per dag of zelfs per week verstuurt,  je er waarschijnlijk nog een baan naast hebt. En in dat geval is het wel heel makkelijk om een fulfilment bedrijf in de arm te nemen.

Ook als je het gewoon te veel werk vindt om het zelf te doen en denkt dat je je kostbare tijd beter kan besteden aan de marketing en sales van je webshop, is fulfilment de meest logische keuze.

Bovendien, naast het gemak dat fulfilment biedt, zal het serviceniveau van je webshop stijgen door o.a. snellere levertijden. Tevens verzenden fulfilmentbedrijven grote volumes, waardoor je mee profiteert van zeer voordelige verzendtarieven.

Kosten van fulfilment

Fulfilment ook voor jouw webshop? De kosten van fulfilment zijn erg afhankelijk van je assortiment. Bij grote producten zal dit duurder zijn ivm de benodigde magazijnruimte dan bij kleinere producten die in een stelling passen.

Voor het inpakken en verzenden ben je bij een fulfilment center ongeveer hetzelfde kwijt als wanneer je thuis alles doet. Je moet ruimte hebben voor je magazijn, zelf je pakketten inpakken en wegbrengen naar het postkantoor of pakketpunt. Bij fulfilment profiteer je van lagere verzendkosten, goedkoper verzendmateriaal, gebruik van inpakmachines en verzendsoftware. De grotere fulfilmentbedrijven rekenen meestal ook kosten voor de opslag.

Fulfilment ook voor jouw webshop magazijn voordelig-pakketten-versturen.nl

Fulfilment is niet direct goedkoper maar het maakt je wel veel flexibeler!

Er zijn veel redenen om voor Fulfilment te kiezen maar er zijn ook veel redenen om het (nog) niet te doen. Wil je meer weten of Fulfilment ook voor jouw webshop geschikt is?Neem dan vrijblijvend contact op door middel van het aanmeldformulier.

 

Fulfilment ook voor jouw webshop? voordelig-pakketten-versturen.nl